کاشت مو برای بیماران دیابتی 2021

امکان پذیر بودن یا نبودن کاشت مو برای بیماران دیابتی، همواره یکی از سوالات رایج است. برخی افراد بر این عقیده هستند که کاشت مو برای چنین بیمارانی غیرممکن است؛ اما برخلاف عقیده بسیاری از افراد، کاشت مو برای دیابتی ها با در نظر گرفتن شرایطی میسر است.

کاشت مو برای افراد مبتلا به دیابت با روش های گوناگونی انجام می شود. پزشک متخصص بنابر نوع بیماری و شرایط شما در انتخاب بهترین روش، کمک شایانی به شما می کند. در صورتی‌که توصیه های قبل و بعد از عمل پزشک را جدی بگیرید، کاشت موی مطلوبی خواهید داشت و شاهد کمترین عوارض خواهید بود.

اقدامات قبل از کاشت مو برای بیماران دیابتی

دقت کنید که پیش از کاشت مو در بیماران دیابتی، باید مواردی را در نظر بگیرید.

انجام آزمایشات هورمونی

پیش از انجام این عمل باید میزان قند خون را بررسی کنید. لازم است ذکر شود که این میزان باید از یک روز قبل از عمل تا هفت روز پس از عمل در حد نرمالی باشد. این مهم به این دلیل است که امکان انجام کاشت مو به روش FUE میسر شود.

در صورتی که صلاحدید پزشک برای کاشت مو در افراد دیابتی روش  FUT  باشد، سطح قند خون تا بیست روز پس از عمل نیز باید در سطح متعادل قرار گرفته باشد. خدمات رویان شامل بررسی تمامی آزمایشات لازم پیش از عمل جراحی می شود.

فرآیند کاشت مو افراد دیابتی

عمل کاشت مو برای بیماران دیابتی از 6 الی 8 ساعت به طول می انجامد. این عمل موجب افزایش سطوح کورتیزول، گلوکووژن و هورمون رشد می‌شود. تمامی هورمون های مذکور باعث افزایش سطوح شکر شده که این امر همگام با تولید پایین انسولین است؛ از این رو نیاز به انسولین طی این عمل افزایش پیدا می کند.

خوب است بدانید، در طول رگ، ضرورتا تغییری در انسولین به وجود نمی آید. این مهم ممکن است قند خون را کاهش ندهد؛ اما احتمال افزایش نرخ نرمال طی 4 الی 5 ساعت وجود دارد. با توجه به موارد مذکور برای کاشت مو لازم است موارد ذیل برای بیماران دیابتی در نظر گرفته شود:

  • نظارتمداوم و عملی؛
  • مدیریتانسولین؛
  • تزریقکالگوس.

 

ایمنی کاشت مو برای بیماران دیابتی

کاشت مو، بهترین و موثرترین روش بازیابی مو است. این روش نتیجه ای مادام العمر دارد. کاشت مو روشی کاملا ایمن و تضمین شده است. اما در این بین بیماران دیابتی که دارای سطح گلوکز بالاتری هستند، باید با رعایت اصول خاص و استانداردهای لازم عمل شوند.

انواع دیابت

در ابتدا انواع دیابت را بررسی می کنیم و سپس به بررسی مراحل کاشت مو برای این بیماری می پردازیم.

دو نوع بیماری دیابت وجود دارد: ‌

دیابت نوع 1

در این نوع از بیماری دیابت، برای حفظ سلامتی بیمار از انسولین برای کنترل گلوکز یا شکر در خون استفاده می شود.

دیابت نوع 2

در این نوع دیابت امکان کنترل سطح گلوکز بدون انسولین وجود دارد. لازم است ذکر شود که این کنترل عموما با استفاده از قرص یا رژیم انجام می شود. کلینیک رویان سلامت طی این مراحل یاری رسان شما خواهد بود.

کاشت مو برای بیماران دیابتی نوع 1

در این نوع از دیابت کنترل سطح گلوکز اندکی دشوارتر از نوع دیگر است؛ لذا ممکن است بیمار در بهبود زخم ها دچار مشکلاتی شود. اما در صورتی که جراح اقدامات لازم و پیشگیرانه را مدنظر قرار دهد، این عمل به بهترین نحو انجام خواهد شد.

اقدامات جراح کاشت مو دیابت نوع 1

  • جراح قبل از انجام عمل جراحی باید مواردی از قبیل سنجش‌هایبازدارنده همچون انتخاب رژیم قبل از جراحی و دیگر نکات مربوطه را با بیمار در میان بگذارد؛
  • پزشک باید طی عمل، به صورت پیوسته به میزان سطح شکر نظارت داشته باشد؛
  • یکی دیگر از نکاتی که پزشک در حین عمل باید مدنظر قرار دهد، استروئیدها هستند؛
  • پس از عمل بیمار باید به طور پیوسته میزان قند بررسی شود.

 

کاشت مو برای نوع 2

این افراد به‌رغم بیماری سطح 1 مشکلی در کنترل سطح گلوکز ندارند. با‌این‌حال کاشت مو برای بیماران دیابتی نوع 2 ایمن تر از نوع 1 است. طبق ادعای برخی از پزشکان، چنانچه سطح شکر تحت کنترل باشد، دیگر کاشت مو برای افراد دیابتی با مشکلی مواجه نخواهد بود.

در چنین شرایطی حتی فرایند بهبود نیز بسیار راحت و عادی خواهد بود؛ چراکه سر به صورت عروقی قرار گرفته و درنتیجه احتمال عفونت به صفر نزدیک می شود. خدمات رویان سلامت با در نظر گرفتن نوع بیماری اقدامات لازم و ضروری را برای کاشت موی شما انجام می دهد.

قبل از کاشت مو برای بیماران دیابتی نوع 2، این افراد باید آزمایش خون “HbA1c” را انجام بدهند تا نرخ هموگلوبین گلیکوزیلات در خون مشخص شود. دقت کنید کلینیکی قصد عمل کاشت مو را بدون انجام آزمایش مزبور نداشته باشد.

چرخه فعالیت فولیکول مو در افراد دیابتی

در این قسمت به بررسی انواع فازهای رشد فولیکول های مو می پردازیم. این امر دارای 3 مرحله آناژن، کاتاژن و تلوژن است. در ادامه به تفصیل به بررسی این موارد می پردازیم.

آناژن

در گام اول کاشت مو برای بیماران دیابتی، فولیکول‌های مو وارد فاز آناژن یا رشد مو می‌شوند. در این گام تار مو شروع به رشد کرده و به‌تدریج بلندتر می شود.

خوب است بدانید که پیاز مو از ریشه فولیکول با رگ ‌های خونی در ارتباط بوده و از آنجا تغذیه می‌شود. مرحله  آناژن ۲ الی ۷ سال به طول می انجامد. بدیهی است که در چنین شرایطی یک تار مو برای چند سال زنده است و به رشد خود ادامه می دهد.

کاتاژن

مرحله بعدی که در کاشت مو برای دیابتی ها شاهد آن هستیم، فاز کاتاژن است. در این گام، بخش تحتانی فولیکول منقبض شده و ارتباط تار مو با رگ‌های خونی قطع می ‌شود. سپس مو مرده و مجددا شروع به ریزش می کند. این گام 2 هفته به طول می انجامد و سپس فولیکول وارد فاز استراحت می ‌شود.

 

تلوژن

در فاز تلوژن، فولیکول طی چند ماه هیچ مویی تولید نکرده و استراحت می کند. پس از گذشتن از این دوره مو مجددا وارد فاز آناژن اولیه می‌شود. در این مرحله با کمک گرفتن از سلول بنیادی، تار موی جدید تولید خواهد شد؛ بنابراین مجددا فاز آناژن و رشد مو شروع می‌شود.

روش های کاشت مو دیابت

با توجه به محدودیت های دیابت، روش های مختلفی برای کاشت مو در افراد دیابتی وجود دارد که به توضیح هر کدام می پردازیم.

روش FIT

در این روش گرافت‌هایی از مو که شامل یک یا چند عدد فولیکول مو بوده از ناحیه خاصی از بانک مو برداشته شده و در ناحیه مدنظر پیوند زده می‌شود. از آنجایی که این روش کاشت مو نیازی به جراحی ندارد؛ لذا روش مناسبی برای بیماران دیابتی به شمار می‌آید.

روش FUE

روش Follicular Unit Extraction یا به اختصار همان FUE  در واقع مکمل روش SUT است. در این روش، فولیکول به صورت واحد یا تک فولیکولی خارج می شود.

روش SUT

این روش نوین ترین راهکار کاشت مو بوده که به کمک دستگاه لیزر انجام می‌شود. یکی از ویژگی های این روش، دقت بالا در برداشتن گرافت ‌ها و کاشت تمام فولیکول‌ها‌ست. به این دلیل که روش SUT نیازی به جراحی ندارد؛ درنتیجه، بدون درد و خونریزی انجام می‌شود. این روش نیز، شیوه ای ایده آل برای کاشت مو برای بیماران دیابتی است.

 

کاشت مو با روش HRT یا فایبر

کاشت مو با فایبر یا الیاف زیستی نانو، روشی جایگزین برای کاشت مو در بیماران دیابتی است. در این روش به جای برداشت فولیکول از پوست سر، رشته‌های مصنوعی مو به کار گرفته می شوند. در این روش الیاف نانو با پلیمرهای زیستی ساخته شده و از جهت جنس، رنگ و ضخامت کاملا با موهای طبیعی فرد شبیه ‌سازی می شوند؛ در نتیجه موهای کاشته شده فرد ظاهری کاملا طبیعی خواهند داشت.

در مرحله آغازین، پس از تهیه الیاف نانو، ۱۰۰ عدد از فیبرهای شبیه‌ سازی شده برای تست روی سر فرد کاشته می‌شود. چنانچه مشکل یا حساسیتی ایجاد نشود، جلسه کاشت اصلی با تراکم بالا صورت می گیرد.

موهای فیبری آماده شده در این روش در انتهای خود از گره ‌ای برخوردار هستند که توسط یک هندپیس اتوماتیک قلاب شده و آن قلاب روی پوست سر قرار می‌گیرد. سپس سوزن با دستگاه اتوماتیک وارد پوست سر شده و گره مو زیر لایه پایینی مو، به طور دقیق قرار می ‌گیرد؛ درنهایت سوزن خارج شده و موی نانو الیاف در محل طبیعی خود باقی خواهد ماند.

نکات پیش از عمل

  • انجام دادن تمامی آزمایشاتو معاینه ‌ها به طور کامل؛
  • در شرایطی که دکتر برایکنترل قند خون شما رژیم غذایی خاصی را پیشنهاد کرد، حتما آن را دنبال کنید؛
  • پزشک خود را از داروها و نحوه دقیق الگوی مصرف آنها آگاه کنید؛
  • دقت کنید که اگر سطح قند خونشما متغیر بوده و ثابت نیست، حتما تا قبل از عمل با پزشک خود در ارتباط باشید.

سخن آخر

کاشت مو در افراد دیابتی امری ممکن است. تنها قبل از انجام این عمل و پس از آن، نکاتی باید رعایت شوند. همچنین پیش از عمل حتما پزشک را از نوع دیابت خود آگاه کنید و تمامی توصیه های او را جدی بگیرید. در صورتی که بر اساس مشورت با پزشک، نوع مناسب روش کاشت مو را انتخاب کنید، شاهد کمترین عوارض خواهید بود.

یکی از نکاتی که پزشکان قبل از عمل به بیماران توصیه می کنند، عدم استفاده از داروها و مواد غذایی ضد انعقاد خون است. نکته حائز اهمیت دیگر میزان قند خون شما‌ست که باید‌ از یک روز قبل از عمل تا ۲۰ روز بعد از آن در سطح متعادلی باشد. همچنین در شرایطی که قصد کاشت مو با روش FUE را دارید، سط قند خون شما باید از یک روز قبل از عمل تا  7 روز بعد از آن نرمال باشد.

مدت زمان لازم برای عمل کاشت مو در افراد دیابتی از 4 الی 6 ساعت به طول می انجامد. یکی از اقدامات ضروری در حین عمل کنترل مرتب قند خون بیمار است، این مهم به این دلیل است که بیماران دیابتی با خطری روبه‌رو نشوند.

یکی دیگر از نکات جالب توجه طی عمل، میزان انسولین تزریق شده است؛ در این بین پزشک دقت می کند که بیمار ‌دچار افت قند خون نشود. با کلینیک رویان سلامت همراه باشید.

 

سوالات متداول

بسیاری از افراد که با بیماری دیابت دست به گریبان هستند، برای کاشت مو با سوالات و ابهامات زیادی مواجه اند. در ادامه به بررسی سوالاتی می پردازیم که فکر بیماران دیابتی را مشغول کرده است.

عوارض کاشت مو افراد دیابتی چیست؟

چنانچه با مشورت پزشک متخصص، اقدام به انتخاب بهترین روش کاشت مو کنید، شاهد حداقل عوارض خواهید بود. در حالت کلی عوارضی که در کاشت مو به روش FUT مشاهده شده است عبارت‌اند از:

  • کاهشقند خون؛
  • افزایشقند خون.

عوامل کنترل کننده قند خون، پس از عمل کاشت مو چیست؟

اضطراب و نگرانی دو عامل مهم هستند که به طرز شگرفی سطح قند خون را افزایش می دهند؛ از این رو کاشت مو برای افراد دیابتی مستلزم رعایت استانداردهای بالایی است.

مراقبت های پس از عمل کاشت مو شامل چه مواردی می شود؟

پس از کاشت مو افراد دیابتی، برای مشاهده نتیجه ایده آل باید نکاتی را رعایت کنند. یکی از عوامل مهم دیگر در کاشت مو، سرعت انعقاد خون است؛ از این رو ضروری است که 10 روز قبل از عمل، مصرف داروها، غذاها و نوشیدنی‌هایی را که ضد انعقاد خون هستند، با مشورت پزشک به صفر برسانید.